Hvilken folkehøgkole skal jeg velge?
- Skolens beliggenhet
- Fag utover linjefaget
- Pris
- Fritid
- Turer
- Fasiliteter på skolen
Skolens beliggenhetMange av folkehøgskolene ligger i svært naturskjønne omgivelser. Flere skoler skriver om seg selv at de har Norges vakreste beliggenhet. Og selv om det er en selvmotsigelse i det, er det kanskje sant for flere. Det finnes minst 50 steder i Norge som kan fortjene betegnelsen «det aller vakreste stedet». Reis til et slikt vakkert sted. Det er som sagt mange å velge mellom.
Det er noen momenter du bør huske på, og som kanskje er viktig for deg. Vi er forskjellige. Noen liker at skolene ligge langt fra det meste, mens andre liker at skolen ligger sentralt. Huskeliste beliggenhet:
|
Fag utover linjefagetDe fleste søker til folkehøgskoler og velger skole ut i fra linjefaget de ønsker. Et råd er å tenke litt utover det. Linjefaget tar stor plass på folkehøgskolen, men andre fag og aktiviteter fyller likevel enda mere av tiden på de aller fleste skolene. Sjekk ut hvilke fellesfag de ulike skolene tilbyr. Sjekk også hvilke valgfagstilbud skolen gir deg. Det er store forskjeller på dette området. Sjekk også ut hvor mange linjetimer som tilbyes i uken på den linjen du velger. Det er stor forskjell om du velger en skole som tilbyr deg 12 timer eller en skole som tilbyr 18 timer. Forskjellen kan fort utgjøre 180 timer av skoleåret!
Huskeliste fag:
|
[ i ] Parallax section below. Click on the section below to upload image. Don't worry if it looks weird in the Weebly editor. It'll look normal on your published site.
To edit or delete your image, press the "toggle" button below. Then, hover over your image until a popup appears with the "edit" and "delete" options. If you don't want a white content section, leave it blank. It will disappear on your live website.

Fasiliteter på skolenDet er svært viktig å undersøke hvilke fasiliteter skolen tilbyr deg. På dette punktet er det stor forskjell på skolene! Dersom du f.eks er glad i å trene, er det viktig for deg å sjekke ut treningsmulighetene på skole du ønsker å gå på.
Et annet viktig moment er hvordan rommet ditt ser ut på folkehøgskolen du vil gå på. Her må du ta stilling til om du vil bo på enerom eller dobbeltrom. Mange skoler har begrenset mulighet til enerom. Et annet viktig punkt er om du får tilgang til egen dusj/WC eller fellesanlegg? Huskeliste fasiliteter:
|
FritidDet er kanskje ikke så mange som tenker over det, men det du har mest av i løpet av et år på folkehøgskole er fritid!
Det er derfor svært viktig at du undersøker nøye hva skolene tilbyr deg på fritiden. Dette henger nøye sammen med fasilitetene skolen tilbyr, og beliggenheten til skolen. For at du skal trives, er det viktig at skolen du vurderer tilbyr fritidsaktiviteter. Huskeliste fritid:
|
[ i ] Parallax section below. Click on the section below to upload image. Don't worry if it looks weird in the Weebly editor. It'll look normal on your published site.
To edit or delete your image, press the "toggle" button below. Then, hover over your image until a popup appears with the "edit" and "delete" options. If you don't want a white content section, leave it blank. It will disappear on your live website.

TurerStørsteparten av folkehøgskoleåret tilbringes på skolen og i nærområdet for linjer som har mye utendørsaktivitet.
De fleste skoler og linjer drar i tillegg på turer. Mange på svært så lange og eksklusive reiser. Det er spennende å dra på tur og ekstra artig er det å dra på tur med så mange jevnaldrende med samme interesser som deg til turmål som er knyttet opp mot disse felles interessene. Sjekk ut hvilke turer din skole og linje skal på. Det er mye spennende å velge blant. Mange skoler er flinke til å utnytte nærområdet til nesten like spennende turer som det en lang utenlandstur inneholder. Det gjør at du får flere turopplevelser og det er ikke minst langt mer miljøvennlig. Noen skoler tilbyr både skoletur for hele skolen, og linjeturer for hver linje. Huskeliste turer
|
PrisPrisen varierer relativt mye mellom den enkelte folkehøgskole og linje. Du kan finne priser fra litt over 80.000,- og opp til mer enn 150.000,- for et år. Det som gir størst utslag på variasjon i pris er studiereiser og undervisningsutstyr. Noen linjer krever også at du selv har en del kostbart utstyr. Gjennomsnittsprisen for alle linjer på folkehøgskoler i år er på ca. 117.000,-. Lånekassen gir fullt lån og stipend for folkehøgskole. Det vil for 2020/21 ligge på ca. 113.000,-
Huskeliste pris:
|
Til slutt:
Ikke vær redd for å stille mange spørsmål. Husk at du skal være der et helt år!
Lykke til med valget!
Adresse:
Nordhordland Folkehøgskole Holtermandsvegen 3 5918 Frekhaug |
Åpningstider kontor: 08.15-15.15
Email: skolen@online.no Telefon: 56174300 |
Vår facebook side:
|
Bruk dette skjemaet dersom du vil kontakte oss:
|
Finne frem til skolen:
|